Doarpsmûne Reduzum en de Elfwegentocht

Zaterdag 7 juli 2018 is er een fietstocht georganiseerd door de Elfwegentocht in het kader van Fossiel Fry Fryslân (Twee weken feest zonder een druppel benzine). De deelnemers zijn gestart in Diever en bereikten de finish in Appelscha.De deelnemers werden na de fietstocht voorzien van duurzaam opgewekte stroom door de ‘aggregaat op sinne-enerzjy’. Plug & Play! De dorpsmolen Reduzum levert sinds 1994 al duurzaam lokaal opgewekte energie waarbij de revenuen ten goede komt aan de dorpen Friens, Idaerd, Tsienzerbuorren en Reduzum. Zo heeft de stichting onder andere het schoolbusje voor een deel gefinancierd en ledverlichting bij de sportvelden gerealiseerd.

Vrijdag 13 juli is de ‘aggregaat op sinne-enerzjy’ bij het wereldrecord simultaan laden van elektrische voertuigen in Wolvega. De aggregaat zal verschillende elektrische voertuigen voorzien van lokaal opgewekte stroom. Wij leveren stroom via een 230 volt aansluiting (net zoals thuis laden).

Zaterdag 14 jullie neemt de stichting dorpsmolen Reduzum deel aan de Elfwegentocht Parade op de Wâldwei (N31). Hier probeert men een opnieuw een wereldrecord te vestigen. Ditmaal wil men de meest uiteenlopende elektrische duurzame voertuigen in de parade laten rijden en gaat het om de aantallen. Maar het draait niet alleen om elektrische voer- en vaartuigen. Alle fossielvrije voertuigen zijn welkom! Van vrachtwagen op waterstof tot step. Iedereen kan meedoen: elektrische boten, bussen op waterstof, Tesla’s en Hesla’s, auto’s op blauwe diesel, bussen op groen gas, Segways, fietsen, scootmobiels, skelters en nog veel meer! (elfwegentocht). Doe mee en schrijf je gelijk in!

Tot vrijdag en/of zaterdag!