Plannen om zonnepanelen of- collectoren te installeren?

Sinds dit voorjaar is er meer mogelijk voor particulieren en ondernemers met een eigen – of een gezamenlijk plan voor zonnepanelen of -collectoren in de gemeente Leeuwarden. Hiervoor lanceert gemeente Leeuwarden een informatiepagina www.planvoordezon.nl. Particulieren en ondernemers kunnen op deze website stap voor stap hun initiatieven checken en zich zo goed voorbereiden. Plan van de Zon is onderdeel van de Leeuwarder Energie Agenda.
 
Plan voor de Zon
Met het bestemmingsplan Plan voor de Zon maakt de gemeente Leeuwarden het plaatsen van zonnepanelen in veel gevallen eenvoudiger dan voorheen. Het plaatsen van zonnepanelen en collectoren op daken van woningen en bedrijven is vaak al vergunningsvrij. Plan voor de Zon maakt het onder voorwaarden mogelijk om ook zonnepanelen en – collectoren te plaatsen op daken van een monument of pand in beschermd stads-, dorpsgezicht, op grondopstellingen en op constructies. Bij constructies kunt u denken aan een plan samen met anderen, bijvoorbeeld een overdekt parkeerterrein.
 
Heeft u vragen over Plan voor de Zon? Neem dan contact op met gemeente Leeuwarden viainfo@leeuwarden.nl of telefoonnummer 14058.
Bron: Gemeente Leeuwarden
Foto: S. van Lingen