Deelauto’s en energiecontracten EvO

Dinsdagavond 17 oktober heeft de coöperatie Doarpsmûne Reduzum een informatieavond georganiseerd voor alle inwoners van de drie dorpen. Met een mooie opkomst en een spervuur aan vragen voor Jan Koster (Energie van Ons) is er veel informatie gedeeld. Op het programma stond de deelauto en met name de energiecontracten van EvO centraal.

Deelauto’s
Zijn de RFI-dorpen klaar voor de komst van een eerste deelauto? Er wordt door dorpsbelang en de coöperatie een lijst samengesteld met bewoners die interesse hebben in een deelauto. Indien er 10 betalende huishoudens komen (€25,- per maand, minimaal 1 jaar) wordt de deelauto naar Reduzum gehaald.  Zie voor meer in de website van buurtbestuurders.nl. Op het moment van schrijven hebben zich al een zestal bewoners zich gemeld.

Interesse in de deelauto? Meld u hier aan. Bij voldoende aanmeldingen, nemen wij z.s.m contact met je op.

Energiecontracten EvO

Jan Koster heeft veel kunnen vertellen over de modelcontracten, variabele contracten, coöperatie contract, 1 jaar vast en dynamische contracten.

Zelf tarieven vergelijken? Klik hier.

Presentaties
Presentatie Energie van Ons (doarpsmûne)
17 oktober kennismeitsje EvO_

Deelauto’s en energiecontracten! Kom dinsdagavond 17 oktober naar Cafe Bar de Welp!

Ynfo- en kennismeitsje jûn Energie van Ons.

Op dinsdag 17 oktober om 19:15 (inloop) uur nodigen we u graag uit voor een informatieve avond, gehouden op de bovenzaal van Café Bar De Welp. Tijdens deze avond willen we u graag meer vertellen over Energie VanOns, een unieke energieleverancier die lokale energiecoöperaties, waaronder de Coöperatie Doarpsmûne Reduzum, ondersteunt door hun energie af te nemen.

 

Deze avond zal antwoord geven op belangrijke vragen, zoals o.a. :

· Deelauto’s in Reduzum, Friens en Idaerd?

– Verschillende typen energiecontracten.

· Tarieven voor energie (gas en elektriciteit).

· Wat de voordelen voor de dorpen zijn.

 

We zullen ook uitleggen hoe het aanmeldingsproces bij Energie VanOns werkt, en u kunt zich zelfs direct aanmelden als u uw verbruiksgegevens meebrengt.

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over duurzame energie en hoe het ons dorp ten goede kan komen.

Het zou fijn zijn als u zich vooraf even zou kunnen aanmelden, dit kan middels de onderstaande link.

Inschrijving Ynfo jûn

 

Coöperatie Doarpmûne Reduzum

Energieavond dinsdag 17 oktober 2023

Dinsdag 17 oktober organiseert de coöperatie Doarpsmûne Reduzum e.o in samenwerking met Energie van Ons een informatieavond in Cafe Bar de Welp. Het doel van de avond is om de leden (en niet leden) kennis te laten maken met deze energieleverancier. De coöperatie verkoopt de duurzaam opgewekte energie aan de energieleverancier en de huishoudens kunnen vervolgens elektriciteit en gas afnemen bij Energie van ons. De avond begint om 19.30 (inloop vanaf 19.15). Meld je hier aan voor de energieavond.

Indien u overweegt om over te stappen naar Energie van Ons, dan kan dat zelfs tijdens deze avond! Zij bieden vaste, variabele en dynamische energiecontracten aan. Wilt u nu al checken welk maandbedrag u bij EvO betaalt?  Via deze link kunt u alvast meer informatie inwinnen. Klik op’ Klant worden’. Vervolgens kunt u uw verbruikscijfers invullen om een maandbedrag te laten berekenen. Elk huishoudens, die zich aanmeldt via Coöperatie Doarpsmûne Reduzum, levert de coöperatie een vergoeding op. Elk huishouden kan zich op deze manier aanmelden, zelfs een huishouden uit Maastricht.

 

Tarieven Energie van Ons.

Indien u gaat vergelijken met andere aanbieders, kunt u het beste het kale tarief vergelijken. De Energiebelasting is niet van toepassing bij het deel dat u saldeert met zonnepanelen.

 

Turbine regelmatig in storing

Update 8 augustus

Maandagavond en dinsdagochtend is het serviceteam van EWT bij de turbine. Ze gaan aan de slag met de stator. Bij windsnelheden van >9m/s wordt de stator op een gegeven moment te warm. Ze vergelijken de instellingen van de turbine tussen Tzum en Reduzum. Hopelijk weten kan met het verschil ontdekken en het probleem, dat al langer speelt, vakkundig oplossen.

Vorige week heeft het remote team op afstand de instellingen van de converter(parameters) aangepast. Volgens EWT is die storing voor 95% verholpen. Na de vakantieperiode wordt ook de fabrikant nog gecontacteerd om de overige 5% te tackelen.

31/7

Begin juli heeft het serviceteam van EWT regulier twee dagen gewerkt aan regulier onderhoud van de wieken. Sindsdien lijkt de turbine minder te presteren. De afgelopen weken trad er met enige regelmaat storingen op. Er is een een probleem geconstateerd met de converter. EWT geeft aan dat een paar parameters handmatig moeten afgesteld. Het gevolg van de storing is dat de turbine zichzelf uitschakelt om vervolgens weer rustig op te starten. Het probleem lijkt zich voor te doen met plusminus 10-13 m/s wind/ een vlagerige wind.

Alles wordt in het werk gesteld om deze storing z.s.m te verhelpen. We vertrouwen er op dat de turbine snel weer als een zonnetje loopt.

 

 

Iepeningsfeest Doarpsmûne Reduzum 20 maaie 2023

20 mei wordt het openingsfeest van de dorpsmolen Reduzum gevierd. Na jarenlange voorbereiding is in het laatste kwartaal van 2022 de nieuwe dorpsmolen gerealiseerd aan de Overijsselsestraatweg. 

Een historisch moment dat de coöperatie Doarpsmûne graag met alle inwoners van ‘de Trije doarpen’ (Reduzum, Friens en Idaerd) leden van de coöperatie en genodigden wil vieren. Samen stil staan bij de realisatie van de nieuwe dorpsmolen en vooral samen het heuglijke feit vieren.

Aanmelden feest 20 mei kan via deze link.

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab