Reactie Energie van Ons

Onlangs heeft de coöperatie Doarpsmûne Reduzum een brief aan de directie van Eenrgie van Ons verstuurd. Afgelopen week is duidelijk geworden dat ook de ACM onderzoek start naar de hoogte van de vaste terugleverkosten van verschillende energieleveranciers. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven pleiten voor andere oplossingen. Wat doet Energie van Ons met de inkomsten uit de vaste terugleverkosten? Men zou juist opslag kunnen gaan stimuleren (zonneplan) of andere maatregelen treffen/verzinnen.

Lees in hieronder de reactie van Energie van Ons (dinsdag 13 februari 2024).

Reactie EvO vaste terugleverkosten

Artikel: Hoge terugleverkosten voor eigenaren van zonnepanelen, ACM start onderzoek.

Vaste terugleverkosten Energie van Ons

Steeds meer energieleveranciers komen met een extra heffing voor huishoudens met zonnepanelen. De zogenoemde vaste terugleverkosten. Na Van der Bron, Vrijopnaam en Budget Energie zullen ook de klanten van Energie van Ons met zonnepanelen er aan moeten geloven. Donderdag 25 januari heeft Energie van Ons (EvO) de desbetreffende klanten geinformeerd per e-mail. Binnen het bestuur van de coöperatie Doarpsmûne Reduzum bestaat er nog enige onduidelijkheid over hoe EvO de vaste terugleverkosten gaat verrekenen. Wij zoeken contact met EvO en hopen binnenkort de regeling met een paar voorbeelden te verduidelijken.

Bestuur Doarpsmûne Reduzum

ALV donderdag 14 december 2023

Donderdag 14 december zal de ALV 2023 plaatsvinden in Café Bar de Welp. Inloop 19.30, aanvang vergadering 20.00 uur.

 

Agenda Algemene ledenvergadering 14 december 2023

Deelauto’s en energiecontracten EvO

Dinsdagavond 17 oktober heeft de coöperatie Doarpsmûne Reduzum een informatieavond georganiseerd voor alle inwoners van de drie dorpen. Met een mooie opkomst en een spervuur aan vragen voor Jan Koster (Energie van Ons) is er veel informatie gedeeld. Op het programma stond de deelauto en met name de energiecontracten van EvO centraal.

Deelauto’s
Zijn de RFI-dorpen klaar voor de komst van een eerste deelauto? Er wordt door dorpsbelang en de coöperatie een lijst samengesteld met bewoners die interesse hebben in een deelauto. Indien er 10 betalende huishoudens komen (€25,- per maand, minimaal 1 jaar) wordt de deelauto naar Reduzum gehaald.  Zie voor meer in de website van buurtbestuurders.nl. Op het moment van schrijven hebben zich al een zestal bewoners zich gemeld.

Interesse in de deelauto? Meld u hier aan. Bij voldoende aanmeldingen, nemen wij z.s.m contact met je op.

Energiecontracten EvO

Jan Koster heeft veel kunnen vertellen over de modelcontracten, variabele contracten, coöperatie contract, 1 jaar vast en dynamische contracten.

Zelf tarieven vergelijken? Klik hier.

Presentaties
Presentatie Energie van Ons (doarpsmûne)
17 oktober kennismeitsje EvO_

Deelauto’s en energiecontracten! Kom dinsdagavond 17 oktober naar Cafe Bar de Welp!

Ynfo- en kennismeitsje jûn Energie van Ons.

Op dinsdag 17 oktober om 19:15 (inloop) uur nodigen we u graag uit voor een informatieve avond, gehouden op de bovenzaal van Café Bar De Welp. Tijdens deze avond willen we u graag meer vertellen over Energie VanOns, een unieke energieleverancier die lokale energiecoöperaties, waaronder de Coöperatie Doarpsmûne Reduzum, ondersteunt door hun energie af te nemen.

 

Deze avond zal antwoord geven op belangrijke vragen, zoals o.a. :

· Deelauto’s in Reduzum, Friens en Idaerd?

– Verschillende typen energiecontracten.

· Tarieven voor energie (gas en elektriciteit).

· Wat de voordelen voor de dorpen zijn.

 

We zullen ook uitleggen hoe het aanmeldingsproces bij Energie VanOns werkt, en u kunt zich zelfs direct aanmelden als u uw verbruiksgegevens meebrengt.

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over duurzame energie en hoe het ons dorp ten goede kan komen.

Het zou fijn zijn als u zich vooraf even zou kunnen aanmelden, dit kan middels de onderstaande link.

Inschrijving Ynfo jûn

 

Coöperatie Doarpmûne Reduzum